Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

16 March 2012

Letak Lagu Play/Pause


Wihihi ! Rajin pulak nak buat tutorial di tengah-tengah malam ni. Sebenarnya, Anis baru lepas tengok cerita Hantu Dalam Botol Kicap. Not bad. Suka sangat !

Tengok sorang-sorang. Wah ! Punya keberanian yang tinggi !
Puji la sikit. Ish !

Membebel pulak. Haa ! Kali ni, Anis nak share cara nak letak lagu. Tapi kali ni letak lagu yang ada button play/pause je okay.

1. Pergi kat COMOT

2. Pastu, pilih skin yang berkenan di hati.



3. Edit Playlist korang. Sila ikut arahan.


4. Configure settings.



5. Click DONE !

6. Then, copy code yang diberikan.



Dah copy ? Ha, sekarang cara-cara nak masukkan ke blog korang pulak.
Baca pelan-pelan ye sayang !

1. Sign in Blogspot

2. Korang pergi kat Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript

3. Pastekan code yang telah di copy tadi tu.

4. Pastu korang click SAVE dan PREVIEW !


Menjadi ke tak menjadi ke, korang tetap kena comment !
Kalau tak, Anis tak halalkan.
:)

2 comments:

  1. Hantu dalam botol kicap bosan gilee kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia kes nak balik KL je banyak . Tapi lawak tu tetap ada .

      Delete