Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

24 July 2012

Ramadan Menjengah !

 

Ya ALLAH, dah lama sangat Anis tak update kan. Last update akhir Mei. Now dah nak habis Julai pun. Busy sangat ke ? Memang busy pun. This weekend ada mid-term test. OMG ! Anis punye 1st test @ UiTM. Setakat ni semua quiz-quiz tu boleh la jawab. Even tak pernah dapat full marks kan, tapi menghampiri la. Tapi kan, akhir-akhir ni rasa macam agak lalai. Asyik pressure je. Macam mana eh ? Huhuhu...


Buruk kot muka ! Beruban lagi tuh ! Itulah nenek kebayan yang pressure dengan cucu dia. Sape cucu dia ? Don't ask me. Uhukk..

Kembali kepada kehidupan di UiTM...

Ni dah puasa ke 4 kut. 4 Ramadan la kan ? Err, lupa la. Sebenarnya kat sini tarikh tu amat penting. Kena tengok memo selalu. Kena bukak Facebook sentiasa. Apa-apa aktiviti akan di tampal on board / update kat Facebook. Tu yang susah sikit. Anis manalah bawak lappy kan. Sebab memang tak banyak guna pun. Assignments pun setakat ni, dihantar on last week sebelum cuti raya. So, kawan-kawan ada yang bawak lappy. Kalau tak pun boleh buat kat library. Kat library boleh guna PC. Ni pun duk update kat library. Tujuan asal nak cari bahan untuk assignment CTU. Takpelah.

Tu lah Anis cakap, akhir-akhir ni banyak macam lalai la. Main-main je. Tak focus. Anis sebenarnya ada something yang terpendam. And tu punca pressure. Tapi Anis tak tau apa benda tu. Salah satunya, my room mates, semua KELANTANES. uhuk. Bukan nak cakap lah, orang kata, orang KELANTAN ni agak bersikap kenegerian / perkauman begitulah katanya. Tak tahu lah betul ke tak kan.. Tapi memang betul kut walaupun tak semua.

Then, ada pulak budak ni yang suka Anis. Anis taknak couple because i has my only one, my capital J. Tapi sebab Anis kesian, and Anis tak sampai hati nak tolak, takut dia frust bertonggeng-tonggeng, then declare je la. Budak ni famous kat sini. But, dia agak nerd kut. Anis ni jenis gila-gila and agak kecoh and mood cepat berubah-ubah. Anis tak sangka dia nie mengongkong. Ouh... ! Nak clashh !! 

Let's break up !

Huh ! Sebut pasal dia nih, ni yang nak naik darah ni. To be continue okay, membawa hati yang sedang mendidih kut. Err, lebih kurang lah. Semoga Anis masih punya masa untuk meng-update blog lagi.
Blog pun dah sunyi sepi. Uhuk, nak buat macam mana kan ? I takde tempat nak share you.. Sedih kan ?

Akhir kata, Selamat Berpuasa ! Selamat Berbuka Puasa ! Selamat Menjalani Ibadah-Ibadah di bulan Ramadan yang mulia ini. Dan Selamat Hari Raya !!

" Raya lambat lagi daa.... "