Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

27 May 2012

Bye-Bye Internet !


Ouh Bye-bye Internet ? Yea, bye-bye semua. Actually Anis dah nak register dah. Dah nak masuk belajar on 2nd June. Wah, dah tak lama dah. Nanti pejam celik pejam celik dah 2 Jun, Kan ?

Countdown

27/5, 28/5, 29/5, 30/5, 31/5, 1/6, 2/6

wahh ! Benci ! Dah dekat. I'm not ready yet !

Anis akan register kat UiTM Cendering, Kuala Terengganu, Terengganu course Accounting. Memahami ?
Okay good. 

Sebenarnya kan, barang-barang nak pergi hape pun tak beli lagi. Huhu. List dah buat tapi entah bila pulak nak pergi beli kan ? Tambah-tambah pulak, lagi 2,3 hari kut gaji baru masuk. My grandma pulak warded semalam.

My grandma asalnya doc cakap ada fibroid, then ada yang kepelikkan. Sebab nya, fibroid tu ada 1 "ketul" je, tapi my grandma punya ada 3 "ketul" ! Ada sesiapa tahu ??

Then pergi kat Klinik Dr. Razin kat Bukit Payong, (klinik swasta) then doc check and amik darah then suruh datang beberapa hari lepas tu nak amik keputusan kan. Then doc cakap kat my uncle Jeff, yang my grandma kekurangan darah. Lepas tu tolong jangan bagitau my grandma. Then, menurut cerita my grandma, uncle Jeff dah tak lalu makan, then he call my aunty kat Ipoh tu. Then my aunty tu bagitau kat my grandma. So, semalam pergi la hospital kerajaan sebab nak tambah darah. Dr. Razin tu suruh pergi kat hospital kerajaan sebab klinik dia tak cukup bekalan darah macam tu la kut. I'm not sure. Semalam terus pergi kat emergency. Then masa my family dah nak sampai tu, my Che Long cakap yang kejap lagi Wan keluar. So tunggu around 5 to 10 minutes, keluar la Wan di atas katil yang ditolak oleh petugas and tiub oxygen di hidung. 

Berkejar la kitorang ke pusat X-Ray. Entah la pusat ke bilik ke apa . Nak cakap bilik ruang dia besar woh. Then tunggu Wan x-ray duduk kat kerusi tuh. Then siap tu, kitorang pun naik ke ward. Ward 5EF. Hujungg sekali ! 

Alamak dah pukul 3 ni, nanti Anis continue okay. InsyaAllah kalau masih ada waktu. Sebab this night my turn jaga Wan. Berdebar yob. Tak pernah tido kat hospital kecuali masa baby-baby dulu. Masa baru lahir tu . Uhuk uhuk. Doakan semua selamat ! :D

To be continue,..



16 May 2012

Penat sudah


Boom Kebaboom !!!
Terkentut pulak .Hehehehe, Jangan marah !
Dah la, Anis dah letih campur mengantuk ni, esok kalau rajin Anis tambah tutorial lagi tau . Tadi pun buat tutorial simple-simple je :D
Take care, good night ! Mimpi indah !




Tutorial Meletak Facebook LIKE Button


Selamat tengah malam, bloggers. Haish .. Rajin pulak Anis nak buat tutorial di tengah malam ini.
Jom !

1. Okay mula-mula korang pergi kat Dashboard >Template > Edit HTML
2. Lepas tu korang cari code ni :

data:post.body

Untuk memudahkan korang cari, nih bukak link ni dan baca macam mana nak buat  : COMOT

dah jumpa ?

4. Next, korang copy pulak kod kat bawah ni. Pastekan code ni di BAWAH code kat atas tu.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
Hah, lepas korang paste tu, dia jadi macam ni la. 

klik untuk zoomingg !


5. Then korang PREVIEW dulu baru SAVE tau ! Kang tak jadi musnah lah . Hehehe

Selamat mencuba !





11 May 2012

KPLSPM 2012


Tadi Bonda call Anis bagitau yang ada mesej sampai, pasal tawaran PTPTN tu apa ntah, tak baca sangat tadi. Lepas tu bonda tanya bila keluar keputusan temuduga IPG tu. Oh ya ! Anis dapat tawaran temuduga IPG. Mungkin Anis sorang je kut yang dapat kat sekolah Anis ni sebab tanya orang lain ramai cakap tak dapat. Huhu T-T

Ni yang masa check sama ada dapat ke tak :


Lepas tu pergi la interview tu kan, 9 Mei 2012.
Tak banyak persediaan yang dibuat. Beli buku yang Medsi tu, tapi sebijik habuk pun takde dia tanya pasal yang Pendidikan tu. Dia tanya pendapat pasal muzik je. Yang first tuh, ujian INSAK. Alhamdulillah dapat jawab kesemua 135 soalan dalam masa 20 minit. Masa sebenar 30 minit. Berdebar jugak masa tu sebab kawan Anis, anak cikgu Noorhayati tu, dia cakap dia dapat jawab 90 soalan je . Alhamdulillah . 

Lepas siap INSAK tu , dia buat grouping. Pasal sukan kat sekolah. Boleh lah yang tu. Tapi agak susah, sebab dia just bagi sehelai kertas soalan then tak boleh conteng. Kita kena berhujah. So nak sokong pendapat kawan lagi, nak fikir idea kita lagi . Agak susah . Lain la kalau boleh conteng . Masa tu agak tergugat sebab diorang tuh macam geng-geng PIDATO....

Lepas selesai grouping tu, dia suruh keluar. Then untuk individual pulak, boleh la . Mula-mula tu ketuk pintu, bagi salam lepas tu dia suruh duduk. Then dia cakap, sila perkenalkan diri anda in ENGLISH . Please introduce yourself. Can you speak english ? Anis ni dah la tak pandai English . Malang betul. Masa tu Anis cakap just a little bit . Tak tau la betul ke tak . HAHA ! Lantak la .

Then cerita-cerita tu, dalam 5 minit je kut . Dia tanya pulak pasal muzik kat sekolah ni. Dia tanya kenapa pilih cikgu, kenapa pilih muzik. So dapat jawab la yang tu .

Okay tutup pasal tu, tadi Anis ada cari yang keputusan temuduga tu . Tengok jadual bawah ni 

|
|
|
v


Klik lah kalau tak nampak.
Setakat ini dulu, nak stop. Penat sangat ni .
Babaiii !




Apa Pun Tak Boleh (APTB )


Post title di atas tiada kena mengena dengan yang hidup, mati, tengah sakit ke. Tiada kena mengena okay. 

Dah lama betul tak update blog . Semalam baru start ubah mana-mana. Banyak jugak yang Anis ubah . Header tu, penat tau nak buat tu. Menyampah betul. Dah taknak buat lagi dah . Penat penat ! Lepas tu tukar font, color dia . Hehehe . Tema kali ni Purple and Pink ! So nice kan ? Anis tak minat Pink sebenarnya, tapi tak tau warna apa lagi yang match dengan Purple . Like Purple ! :D <3

Dan, no idea more . Sebabnya takde mood lah . Entah ke mana, dari pukul 9.30 pagi tadi lagi online Facebook, sampai sekarang belum out. Memang jahanam la mata ku ... T_T

dari mata ku yang cantik 

|
|
|
v



kepada 


|
|
|
v