Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

16 May 2012

Tutorial Meletak Facebook LIKE Button


Selamat tengah malam, bloggers. Haish .. Rajin pulak Anis nak buat tutorial di tengah malam ini.
Jom !

1. Okay mula-mula korang pergi kat Dashboard >Template > Edit HTML
2. Lepas tu korang cari code ni :

data:post.body

Untuk memudahkan korang cari, nih bukak link ni dan baca macam mana nak buat  : COMOT

dah jumpa ?

4. Next, korang copy pulak kod kat bawah ni. Pastekan code ni di BAWAH code kat atas tu.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
Hah, lepas korang paste tu, dia jadi macam ni la. 

klik untuk zoomingg !


5. Then korang PREVIEW dulu baru SAVE tau ! Kang tak jadi musnah lah . Hehehe

Selamat mencuba !





No comments:

Post a Comment