Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

27 May 2012

Bye-Bye Internet !


Ouh Bye-bye Internet ? Yea, bye-bye semua. Actually Anis dah nak register dah. Dah nak masuk belajar on 2nd June. Wah, dah tak lama dah. Nanti pejam celik pejam celik dah 2 Jun, Kan ?

Countdown

27/5, 28/5, 29/5, 30/5, 31/5, 1/6, 2/6

wahh ! Benci ! Dah dekat. I'm not ready yet !

Anis akan register kat UiTM Cendering, Kuala Terengganu, Terengganu course Accounting. Memahami ?
Okay good. 

Sebenarnya kan, barang-barang nak pergi hape pun tak beli lagi. Huhu. List dah buat tapi entah bila pulak nak pergi beli kan ? Tambah-tambah pulak, lagi 2,3 hari kut gaji baru masuk. My grandma pulak warded semalam.

My grandma asalnya doc cakap ada fibroid, then ada yang kepelikkan. Sebab nya, fibroid tu ada 1 "ketul" je, tapi my grandma punya ada 3 "ketul" ! Ada sesiapa tahu ??

Then pergi kat Klinik Dr. Razin kat Bukit Payong, (klinik swasta) then doc check and amik darah then suruh datang beberapa hari lepas tu nak amik keputusan kan. Then doc cakap kat my uncle Jeff, yang my grandma kekurangan darah. Lepas tu tolong jangan bagitau my grandma. Then, menurut cerita my grandma, uncle Jeff dah tak lalu makan, then he call my aunty kat Ipoh tu. Then my aunty tu bagitau kat my grandma. So, semalam pergi la hospital kerajaan sebab nak tambah darah. Dr. Razin tu suruh pergi kat hospital kerajaan sebab klinik dia tak cukup bekalan darah macam tu la kut. I'm not sure. Semalam terus pergi kat emergency. Then masa my family dah nak sampai tu, my Che Long cakap yang kejap lagi Wan keluar. So tunggu around 5 to 10 minutes, keluar la Wan di atas katil yang ditolak oleh petugas and tiub oxygen di hidung. 

Berkejar la kitorang ke pusat X-Ray. Entah la pusat ke bilik ke apa . Nak cakap bilik ruang dia besar woh. Then tunggu Wan x-ray duduk kat kerusi tuh. Then siap tu, kitorang pun naik ke ward. Ward 5EF. Hujungg sekali ! 

Alamak dah pukul 3 ni, nanti Anis continue okay. InsyaAllah kalau masih ada waktu. Sebab this night my turn jaga Wan. Berdebar yob. Tak pernah tido kat hospital kecuali masa baby-baby dulu. Masa baru lahir tu . Uhuk uhuk. Doakan semua selamat ! :D

To be continue,..



No comments:

Post a Comment