Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

8 March 2012

Check Laptop/PC korang jantina apa ?


Hai guys. Tengah berFB tadi tiba-tiba ada kawan suggest.

Dia tanya nak check tak PC ke laptop ke jantina dia apa ? Cakap la nak kan ?
Pastu dia pun ajar camtu camni prom pram prom pram.

Nak try ? Jom !

Mula-mula korang bukak NOTEPAD. Dah ?

Okay pastu korang copy kata-kata kat bawah ni dan pastekan kat notepad tadi tu :

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


klik kalau tak nampak

Lepas tu korang tekan SAVE.
Pastu dia keluar macam ni kan ? 


Okay yang dekat save as type tu, dia ada option.
Then korang pilih All Files dan save kat Desktop biar senang nak cari nanti.



Ehh ! Jangan save lagi. File name tu, korang tukar jadi 

love u.vbs
Macam ni haa

Dah siap ? Jangan lupa double check ! Karang tak menjadi. Save lahh.
Dah save ? Bila dah save, korang close la dulu notepad tu.
Then, korang bukak balik file tadi tu.

Nampak tak yang kotak merah tu

Masa korang double click file tu, korang on speaker kuat-kuat.
Masa tu akan keluar suara " I LOVE YOU ".

Masa ni lah korang akan tahu jantina laptop / PC korang.
Anis punya betina . Hehe . Tengah fikir nak kasi nama apa dia ni .

Jom cuba ! Kot-kot korang punya jantan ataupun betina jugak sama macam Anis punya ? Mana tau pondan ke ? Kihkihkih Gurau sahaja okayy ! Let's try !
Kalau menjadi jangan lupa credit Anis.
Leave your comment too !

No comments:

Post a Comment