Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

17 March 2012

Jangan Upload Gambar Penuh Anda !


Please, merayu sangat, janganlah upload gambar penuh korang.
Nak tau kenapa ?

Sebenarnya, melalui gambar penuh kita, sihir akan lebih mudah dihantar.
Hal ini kerana, gambar penuh kita itu mempamerkan kesemua pancaindera kita lalu penghantaran sihir menjadi lebih mudah.

Sebagaimana hadis Rasulullah SAW, : " Sesungguhnya, syaitan ( jin ) itu berjalan di dalam tubuh anak Adam sebagaimana darah yang mengalir di tubuhnya. "

Okay, seandainya korang terpaksa jugak memberikan gambar penuh anda ( gambar yang mempamerkan kelima-lima pancaindera ), lubangkan sedikit di mana-mana pancaindera, misalnya di bahagian kaki supaya sihir tersebut sukar dihantar.

Di sini Comot sertakan petua mengelakkan diri dari terkena sihir.


Korang amalkan baca doa kat bawah ni. Rasullullah telah mengajarkan doa ini, jika dibaca tiga kali di waktu pagi dan tiga kali di waktu petang, maka akan terhindarlah kepada yang membacanya daripada segala kemudaratan di sepanjang hari tersebut.

Even topik kali ni dah ketinggalan kan, tapi Comot nak share jugak sebab Comot kasihankan blogger-blogger dan pengguna laman sosial yang lain, yang upload gambar-gambar penuh, gambar family. Sangat membahayakan. Dunia siber ni, kita tak tahu siapa yang tak puas hati dengan kita, siapa yang nak buat khianat. Kan ? Beware sayang. :)

And lagi satu, tolong jangan sebarkan nama penuh parents anda. 

Dalam masyarakat Melayu, tukang sihir ini biasanya akan meminta nama pasangan yang terlibat beserta nama ibu dan bapa masing-masing, serta bahan-bahan tertentu seperti gambar, atau kain,baju,dan seluar dalam, atau apa-apa jenis pakaian yang telah dipakai oleh mangsa.

So, berhati-hatilah. Orang zaman sekarang ni, anak sendiri pun boleh dibakar sesenang hati. Sayangi keluarga anda, ye sayang :) 

Love from me . <3


4 comments:

  1. tq 4 the information..sekarang ni macam2...ade je orang y x puas hati..takut..huhu

    ReplyDelete
  2. thanks for this sharing :)
    jgn rase post ni ktinggalan.
    mmg untuk pringatan slalu.
    thanks ye.

    ReplyDelete