Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

29 April 2013

Produk untuk Muka ?

Sekarang ni banyak betul iklan-iklan untuk penjagaan kulit muka. Yang murah ada, mahal ada. Berkesan ke tak tu belakang kira. Duta-duta produk pulak, cun melecun ! Meneleh air liur ! Perghh !

Sememangnya setiap orang mempunyai kulit yang berbeza jenis. Ada yang berminyak, ada yang berjerawat, ada yang sensetif, ada yang kulit kering, dan ada jugak yang takde masalah langsung ! Memang terbaik dan untung sangat-sangat lah orang macam ni.

Tapi, Anis cadangkan produk Safi Balqis Perfect 10. Anis dah guna tak sampai setahun, tapi alhamdulillah kulit makin putih. Tapi jerawat-jerawat tu tak hilang cepat. Tapi sape-sape yang takde masalah kulit tu tapi nak putih, Anis prefer Safi Balqis lah.

Set Safi Balqis Perfect 10 ni dengan Formulasi Nano Bio White & Q10 bukan setakat nak cerah kulit tapi boleh buat kulit kita jadi halus, mulus and cerah sempurna sebab dia ada 10 Perfect Action.


  1. Memudarkan pigmentasi
  2. Menyamaratakan tona kulit
  3. Melindungi dari sinar UV
  4. Mencerahkan kulit
  5. Melindungi dari radikal bebas
  6. Meningkatkan ke-elastikkan kulit
  7. Menghidratikan kulit
  8. Mengekalkan kelembapan
  9. Menghaluskan kulit
  10. Melembutkan kulit
Tapi memang betul lah, kulit muka Anis pun jadi halus+lembut. Macam Anis kan pakai tudung, so ada perbezaan tona kulit. Tapi adanya Safi Balqis ni semua jadi perfect dah. Tapi kan ( banyaknya TAPI...! ) dia kena guna berterusan baru puas hati, kalau seminggu pakai produk tu seminggu produk lain, memang hancur la muka ni. Kena bagi masa untuk kulit kita menyesuaikan diri XD

Sekarang ni Safi Balqis dah ada produk baru. Tapi antara produk yang Anis gunalah tinguk bawah ni :


Ni Pencuci Muka untuk Oil Control.

This is Scrub Apricot. Suka pakai sebab lepas pakai je kan, kulit rasa GEBUGEBU <3


This is the Toner. Bau dia wangi :3

This is Moisturizer Siang. Tapi Anis tak pakai. Moisturizer ni ada Siang and Malam, tapi kalau yang malam cap kat atas tu warna biru tua. Kot, nanti check balek :D

Anis guna yang bawah ni untuk Moisturizer.

 Yang ni nama penuh dia Losyen Pelembap Kawalan Minyak SPF15. Yang ni memang muka tak berminyak la lepas tu. Cepat serap (Y)

Dan Anis jugak guna :

BB Cream SPF30PA++ dengan Vitamin E. Tapi Anis tak guna sangat benda alah ni. Jadi muka macam berminyak.

Sebenarnya banyak lagi produk-produk Safi Balqis ni, yang benda-benda alah macam kat atas ni banyak lagi, yang lain-lain tu talkum, deodorant, dan jugak losyen. Kalau Safi Balqis je lah. Kalau Safi je banyak, contoh macam ubat gigi, syampu, pewangi, etc.

Nak tau lebih lanjut, jum check page SAFI. Produk under Safi macam Safi Rania Gold tapi produk ni sesuai untuk orang-orang 30 and above kot.

That's all. Thanks for reading !

No comments:

Post a Comment