Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

21 February 2012

Tutorial Save Energy Mode


Holaho ! Hari ni Anis nak share pasal Save Energy Mode .
Ehh, Save Energy Mode tu apa ? Masa kita tak gerakkan mouse korang kat blog tu, tiba-tiba keluar benda hitam ni. Erm, tengok gambar bawah ni

klik kalau tak nampak lagi :)

Nak buat macam mana ? Cara dia senang je .

1. Sign in Blogger > Layout


2. Bila keluar macam ni, Korang klik kat Add A Gadget tu :)

klik untuk membesar !

Dia keluar new window macam kat bawah ni kan ?

Klik untuk besar lagi

3. Korang scroll sampai jumpa HTML/Javascript, then tekan simbol (+) tu

Klik kalau tak jelas
Bila korang tekan (+) tadi tu, dia keluar macam ni kan ? Next step , sambung baca lagi :D

 1) AMARAN ! Jangan isi apa- apa di box TITLE tu.

2) Copy code bawah ni, then paste kat box CONTENT.

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js?time=100"></script>

klik kalau tak nampak

3.Dan click SAVE.

Selamat mencuba ! Kalau menjadi sila lah credit untuk Anis okay ! (:
Jangan lupa leave your comment !

Bye ! 

No comments:

Post a Comment