Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

20 February 2012

Kau ada ?


Wahahai ! Hari ni kan for the first time Comot face to face dengan dia . ohh siapa dia ? 

His name is Syed Fa*******N . Dia nia student upper 6 sekolah Comot . 

Detik-detik perkenalan kami :

Hari tu kan , Teacher Martina call Comot suruh datang sekolah nak mintak tolong key in maklumat murid (SMM) . Then beberapa hari lepas tu kan , dah berbelas-belas kelas dah Comot isi . Hari tu borang kelas Syed nie ha . Macam mana ntah Comot teringin nak curi nombor dia . Whah !


Mula-mula Comot miss call . Then takde respond , Comot pun message . Masih takde respond . Lepas tu Comot pun delete number dia . Macam takde harapan . Huhu . -.-

Lepas 3 hari kan , ada lah mesej masuk . "sape ni? " Comot pun tanya lah dia balik . Start hari tu kami bermesej-mesej . Dan sentiasa bermesej . Comot akhir-akhir ni kerap jugak pergi sekolah tolong Teacher Martina .

So , hari ni PotPet tak sempat nak makan . Takde nasik lemak .Kihkihkih . Biasanya Teacher Martina kasi nasi lemak sebungkus . Spare sudu dalam beg . kihkihkih . Tapi hari ni takde nasik lemak . 

So, nak pergi beli makanan masa tu student tengah rehat kan . Comot pun mesej la Syed nie suruh dia beli kan roti john tuk Comot and hantar kat computer lab . Tak sangka la dia betul-betul belikan untuk Comot .

Dia masuk dalam lab . Mujur lah Comot tertengok kat dia . Masa tu tengah khusyuk key in data . Then, malu la nak sembang kat situ, suruh dia tunggu kat luar sebab dalam lab tu ramai jugak cikgu-cikgu yang tengah key in data . 

Kat luar : 

Comot : berapa ni ?

Syed : tak payah la .

Comot : tengok la tu . berapa ni ?

Syed : amek je la .

Comot : taknak la . bagitau la berapa .

Syed : takpe saya belanja . amek je .

Comot : err serius la saya nak bayar ni .

Syed : takpe-takpe saya belanja . Lain kali awak belanja saya balik .

Comot : err okay . time kasih eh .

Syed : okay . saya masuk kelas dulu eh . bye !

Comot : okay . take care .

Itulah adegan-adegan yang berlangsung . Malu . (!)

Lepas tu kan, balik sekolah tadi, Comot ajak kawan lama jumpa . Masa tu Comot lapar sangat, Comot pun pergi makan kat kedai mi sup depan sekolah Comot tu la. Masa tu with bestfriend Comot, Baiti .

Masa tengah makan tu la kawan Comot sampai. Nama dia Zukif . Pastu Baitu cakap dia nak balik cepat sebab takut family risau . Comot pun cakap okay je la kan . Pastu dia pun pergi bayar .

Sembang-sembang dengan Zukif, pastu Comot cakap lah dah nak balikkan sebab masa tu lewat sangat . Dah pukul 3.30 ptg . Dia pun bayar . Hehe, lagi sekali ada orang belanja Comot. Memang save budget betul la. Jangan jealous . Kikiki...

Then, Comot say thanks. Ayahanda Comot pun sampai.

No comments:

Post a Comment