Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

15 May 2013

Tutorial Add a HTML

Selamat pagi ! Hehehe . Rajin pulak nak buat tutorial. Kali ni tutorial mudah je. Macam mana nak Add A HTML tu ? Kat mana nak cari ? Memandangkan blog dah pun berubah wajah dan suara. err apa-apa la. Anis pun gatal tangan nak buat. This is for newbies ONLY ! :)
pi kat Dashboard, tekan arrow kecik tu thin pilih Layout

Bila dah keluar macam ni pilih Add a Gadget

Dia akan keluar new window just like this :)

Then korang scroll ke bawah sampai jumpa benda alah dalam kotak merah tu,
HTML/Javascript :) Pastu click button (+) yang dalam kotak hijau Anis tunjuk tu.
Dia keluar la benda ni ! :)

Bagi code-code yang korang taknak keluar title dia, jangan tulis tau ! Nanti kalau korang tulis, dia akan keluar jugak title kat blog korang nanti. Macam Followers, About Me tu perlu la letak, tapi kalau rasa tak perlu tak payah letak la :)
Sekian sahaja, untuk masa ini. Maceh ! :D

No comments:

Post a Comment