Followers

Tinggalkan Jejak Anda !

24 May 2013

Penggunaan Photobucket


Okay, sekarang ni korang ada berlambak-lambak image yang perlu ditukarkan kepada LINK ! So, just guna photobucket ni yang senang dan tak susah :D


1. Bukak PHOTOBUCKET.

2. Kalau rasa ada account sila sign in atau rasa nak sign up pun boleh kalau rasa nak sign in guna account FB / Twitter pun boleh jugak mana-mana lah. Kalau taknak buat semua pun takpe.

3. Klik Upload

klik untuk enlarge

4. Korang nak amek pic korang dari mana ? PC / FB / URL ? Then Browse Files.



5. Bila dah upload, dia loading.

Tunggu sampai siap then jadi macam bawah

6. Dah siap uload, click View Library tu.



7. Kat sini dia keluar la gambar-gambar yang dah di-upload then korang klik gambar yang nak ditukarkan kepada link tu.


8. Nah dah keluar gambar tadi tu, korang copy Direct Link di sebelah kanan, yang kotak merah tu. Then paste lah kat mana korang perlu image link tu ye.


Sekian sahaja tutorial kali ini. Tidur dulu ! Good luck !

No comments:

Post a Comment